Vinteraktiviteter

Vintertid finns fina längdspår ett stenkast från Sunne Camping och till alpin åkning i Ski Sunne är det endast 11 minuter.

Ski Sunne

Endast 11 minuter från Sunne Camping hittar du den trivsamma alpina anläggningen Ski Sunne. Härlig skidåkning i alla svårighetsgrader för proffs och nybörjare. Värmestuga, restaurang, reception och skiduthyrning ligger i anslutning till varandra bara 25 meter från backen.  

SKIDPAKET
Bo bekvämt i våra självhushållsstugor med två sovrum, fullt utrustat kök, badrum med dusch/wc, kabel-tv och WiFi.
Bygg ditt eget skidpaket genom att boka till skipass för en, två eller tre dagar på din bokning online eller via telefon/mejl.

Bokningsbart för både stugor och campingplatser under perioden 25/12-6/4.
För alla typer av skipass krävs ett axesskort - ta med om du redan har annars löser du ett på plats, 50:-/st.

Barn med hjälm 0-7 år åker gratis men de behöver fortfarande ett axesskort, ett så kallat knattekort. Köps på plats.
Föräldrarkort innebär att om du köper ett eller flera knattekort kan båda föräldrarna dela på ett vuxenpass. Köp i så fall
bara ett vuxenkort, den andra föräldern och knatten köper endast axesskort (på plats i Ski Sunne).

Alldeles intill stugorna ligger vår restaurang Sunne Krog & bowling där du kan äta gott och spela bowling och shuffleboard efter en härlig dag i backen. Öppet torsdag-lördag.

Mycket varierande åkning och för breddgraden unika längder på nedfarterna. Den längsta nedfart är faktiskt hela 1,8 km lång.

Längdåkning

I Sundsbergs friluftsområde alldeles intill Sunne Camping finns under skidsäsongen fina längdspår i olika längder, grillplats och pulkabacke.

 

Vi kan också tipsa om att ta en dagsutflykt till Ängen och Rokkmakkstugan, ca 3 mil nordväst om Sunne. Det är ett klassiskt besöksmål både för lokalbefolkningen och för långväga gäster, och utgör en startpunkt för vandringsleden Ängenleden och preparerade skidspår i olika längder. Här finns också en av Värmlands häftigaste pulkabackar och en våffelstuga. 

 

OBS! Ring oss innan besök för information om snötillgång eller läs spårstatusrapporter.

Skulle vädret vara dåligt så kan man åka längdskidor inomhus i Torsby Skidtunnel, endast 30 minuter med bil från Sunne Camping.

Bowling & Shuffleboard

Om vädret inte visar sig från sin bästa sida för utomhusaktiviteter kan man alltid stanna inne och spela bowling och shuffleboard. Vår restaurang Sunne Krog & Bowling ligger vägg i vägg med receptionen.

Shuffleboard