Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.
Har du en annan fråga är du välkommen att ringa 0565-167 70 eller mejla info@sunnecamping.se

Camping   

Hur gör jag om jag ska komma sent?

Kolla gärna upp receptionens öppettider innan ankomst.

Kontakta oss i förväg på 0565-167 70 eller info@sunnecamping.se så får du instruktioner för obemannad incheckning om du beräknar anlända när receptionen är stängd.

Vilken kontakt gäller för elstolpen?

Alla platser har EU-kontakt och kräver att du har en EU-kompatibel kontakt på din kabel (tre stift). Adaptrar finns att köpa i receptionen (reservation för slutsålt). 

Vilken storlek är det på campingtomterna?

Våra platser varierar i storlek, i vår onlinebokning anges platsens mått. Var noga med att välja en plats som passar din husvagn, husbil eller tält. . Tänk på att husvagnen ska placeras så att draget på husvagnen är mot en väg.

Har du några funderingar eller känner dig osäker så är du välkommen att kontakta oss via info@sunnecamping.se eller på 0565-167 70.

Finns det WiFi på området?

Ja, du kan koppla upp dig till vårt nätverk över hela anläggningen. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet får du vid incheckning.

Vi reserverar oss för att det trådlösa nätet kan störas av händelser på och runt campingen, vilket kan medföra att campingtomter/stugor kan få dålig eller ingen signal alls. Vi tillhandahåller ingen support vad gäller din dators inställningar och/eller funktioner som behövs för anslutningen.

Finns det TV?

Ja, anslutning till den centrala TV-anläggningen ingår i hyran. Vid campingplatserna finns det ett speciellt antennuttag i elstolpen. Antennkabel på 10 m finns att köpa i receptionen. OBS! Digital mottagning. (Välj antenn om du får valet antenn eller kabel) Kanaler sommartid: SVT1, SVT2, TV4, TV6, NRK1, NRK2, NRK3, TV2 Norge, Barnkanalen och Kunskapskanalen. Kanaler övrig tid: SVT1, SVT2 och TV4. 

Får man ha med hund på campingen?

Hundar ska liksom andra djur hållas kopplade inne på campingen och rastas utanför området. Plocka alltid upp efter ditt
djur. Hundpåsar finns att köpa i receptionen. På östra sidan Kolsnäsudden, bakom restaurangens uteservering finns hundarnas egen badplats. Hundar är nämligen INTE tillåtna att vistas på stranden. Samma regler gäller på västra och södra delen av Kolsnäsudden. 

Var får man tälta?

Alla våra campingplatser är tillåtna för alla, husvagn, husbil och tält, både de med el och utan el.

Enda undantaget är torsdag-söndag vecka 30 då det är festivalen Fryksdalsdansen i parken vid campingen, då gäller särskilda regler, bl.a. är det tältförbud på campingen. Tält är då tillåtna på ett särskilt område utanför den ordinarie campingen. 

Stugor   

Vilka tider gäller för in- och utcheckning?

För stugor gäller:
Incheckning från 15:00
Utcheckning senast 11:00.

Hur gör jag om jag kommer när receptionen är stängd?

Kolla gärna upp receptionens öppettider innan ankomst.

Kontakta oss i förväg på 0565-167 70 eller info@sunnecamping.se så får du instruktioner för obemannad incheckning om du beräknar anlända när receptionen är stängd.

Ingår sänglinne och handdukar?

Nej, men du kan boka till för 150 kr/set. Då ingår påslakan, underlakan, örngott samt badhandduk.

Finns täcke och kudde i stugorna?

Ja, täcken och kuddar finns i alla stugor.

I stugorna 802-815 ligger täcken och kuddar till bäddsoffan i ett fack i själva soffan, se instruktioner i pärmen som finns i stugan.

Var hittar jag täcke och kudde till bäddsoffan?

I stugorna 802-815 ligger två täcken och två kuddar i ett fack i schäslongen. Se även beskrivning i pärmen som finns i stugan.

Ingår det parkering för bilen vid stugan?

Ja, man får parkera bilen alldeles bredvid stugan utan extra kostnad. Har man mer än en bil kan den behöva parkeras utanför campingområdet.

Får man ha med husdjur?

I alla våra campingstugor 226-625, samt i stuga 802 får man ha med husdjur mot en avgift. I övriga stugor, 803-815, får inga djur vistas.

Hundar ska liksom andra djur hållas kopplade inne på campingen och rastas utanför området. Plocka alltid upp efter ditt
djur. Hundpåsar finns att köpa i receptionen.

Finns wifi på området?

Ja, du kan koppla upp dig till vårt nätverk över hela anläggningen. Wifi är gratis för dig som bor hos oss och lösenordet får du vid incheckning.

Vi reserverar oss för att det trådlösa nätet kan störas av händelser på och runt campingen, vilket kan medföra att campingtomter/stugor kan få dålig eller ingen signal alls. Vi tillhandahåller ingen support vad gäller din dators inställningar och/eller funktioner som behövs för anslutningen.

Hur många personer får det bo i en stuga?

Man får inte bo fler personer i stugorna än det finns bäddar. Undantaget ett litet barn under 3 år.

Stugorna 802-815 och 622-625 är tillåtna för max 6 personer.
Stugorna 509-521 är tillåtna för max 4 personer.
Stugorna 226-227 är tillåtna max 2 personer.

Finns det barnsäng och barnstol?

Ja, men det måste förbeställas och finns endast i ett begränsat antal.

Finns det TV i stugorna?

Ja, alla stugor har TV. Kanaler sommartid: SVT1, SVT2, TV4, TV6, NRK1, NRK2, NRK3, TV2 Norge, Barnkanalen och Kunskapskanalen. Kanaler övrig tid: SVT1, SVT2 och TV4. 

Får man röka i stugorna?

Nej, alla våra stugor är rökfria.

Ingår slutstädning?

Nej, du skall städa stugan före avresa enligt städinstruktioner. Slutstädning går att beställa.

Hur gör jag om jag har glömt något i stugan?

Vi ansvarar inte för kvarglömda saker men försöker hjälpa till för att sakerna ska hamna tillbaka hos rätt ägare. Hör av dig till oss snarast efter avresa om du glömt kvar något.
Avgift för ev. frakt betalas av gästen. Kvarglömda saker som ej efterfrågats skänks till välgörenhet eller kastas efter 3 veckor.


Ring 0565-167 70 eller mejla info@sunnecamping.se om du glömt något.

Servicehus   

Vad finns det i servicehuset?

Det finns två servicehus-områden på campingen med TV, tvättmaskiner, duschar, toaletter och kök. I köken finns tillgång till spis, ugn, mikrovågsugn samt diskmöjligheter.

Vi tillämpar sopsortering.
Två återvinningsstationer finns på området.

Det finns separata avdelningar för dam/herr med duschar och toaletter samt familjerum med dusch/WC och barnhygien i tillbyggnad vid båda servicehusen.

 

Man får 2 st passerkort vid incheckning som används till att öppna bom och dörrar i service-husen.  Vill man använda tvättmaskin/torktumlare måste man ladda på pengar.

Avgifter
40 kr för en tvättmaskin
45 kr för en torktumlare

Att duscha är gratis för alla boende gäster från 2020.

Vad kostar det att duscha?

Från 2020 ingår dusch i dygnshyran. 
OBS! Tänk på miljön och duscha aldrig längre än nödvändigt. 

Bad   

Får man ha hund på badstranden?

Nej, men det finns en egen badstrand för hundarna bakom restaurangens uteservering. 

Vad kostar entré till Sunne Sommarland?

Alla över 1 meter betalar entré till Sunne Sommarland, se priser nedan. Om du lägger till entré på din stug- eller campingbokning får du rabatt. Det är 25% rabatt i för boende i juni, 10% rabatt för boende i juli och 20% rabatt i augusti.

ORDINARIE PRISER 2020

1 dag
över en meter 260 kr
senior (60+) 90 kr

2 dagar i följd 
över en meter 410 kr
senior (60+) 160 kr

Inga entréavgifter återbetalas vid händelse av sjukdom, strömavbrott, dåligt väder eller andra omständigheter som vi inte kan råda över.

När är Sunne Sommarland öppet?

 

Öppettider 2020
13 juni - 5 juli           10:00 - 17:00 (midsommarafton 19/6 stängt)
6 juli - 2 augusti        10:00 - 18:00
3 augusti - 9 augusti  10:00 - 17:00 

Mat   

Finns det någon butik på anläggningen?

Ja,i receptionsbyggnaden finns en butik med bland annat livsmedel, glass, godis, dricka, leksaker, kvällstidningar samt nybakat bröd. Öppettider är samma som för receptionen.
Under perioden september-april finns endast ett begränsat utbud.

Fryksdalsdansen   

Vad är Fryksdalsdansen och när är den?

Fryksdalsdansen är Värmlands stora dans- och nöjesfestival och äger rum i Kolnäsparken alldeles intill Sunne Camping vecka 30 varje år. Fryksdalsdansen är festivalen där olika genrer möts. Här spelar Sveriges bästa dansband, och några av landets främsta artister intar stora scenen. Dessutom finns det nattklubb med DJ samt en scen på Terassen med artister som spelar livemusik. 

2020 är festivalen 23-24-25 juli.

 

Finns det något område som räknas som lite lugnare på campingen?

Nej, det är jättesvårt för oss att veta på förhand vilka gäster som är ”stökigare” och mer högljudda och inte. Egentligen är det ju ingen del på campingen som är lugnare under Fryksdalsdansen, vilket är viktigt att vara medveten om. Vi rekommenderar därför inte barnfamiljer eller andra människor som inte ska besöka festivalen att bo här denna period.

Får man tälta på campingen under Fryksdalsdansen?

Nej, under Fryksdalsdansen råder tältförbud på ordinarie camping, endast husvagnar och husbilar är godkända objekt. Tält får bokas på extracampingen, ovanför den ordinarie campingen.

Är det okej att campa med buss eller kombicamp under Fryksdalsdansen?

Under Fryksdalsdansen tillåter vi endast husvagnar och husbilar på ordinarie camping.
På extracampingen, ovanför den ordinareie campingen, är kombi-camp tillåtna på husvagns-området och bussar är tillåtna på grusplanen. (På grusplanen finns endast platser utan el)


Vad är extracampingen?

På en yta ovanför den ordinarie campingen öppnar vi upp vår extracamping. Det finns platser både med och utan el. Det är olika områden för tält, husvagn/husbil samt för bussar - uppge objekt vid bokning. (Villavagnar och hästtransporter är EJ tillåtna)
Här gäller valfritt antal dagar för bokning. Bokningsstart i maj, via telefon/mejl - ej online.

Får man bo hur många som helst på en campingplats?

Nej, under Fryksdalsdansen gäller hyresavgiften för max 5 personer. Det är tillåtet att köpa upp till 2 extraband/plats till en kostnad (300:- på ord. camping och 200:- på extracampingen)

Man kan också köpa till max 4 st gästband (300:-/st på ord camping och 200:- på extra campingen)

Med gästband kan man besöka campingplatsen båda dagarna (max till 02.00) men ej övernatta.

Vad är campingband?

Vid incheck tilldelas ni campingband som alla på platsen/stugan måste bära under hela perioden för att vara behörig på campingområdet. Om ni är fler än 5 personer på en campingplats finns möjlighet att köpa ytterligare upp till 2 campingband. (Stugor är endast tillåtna enligt antal bäddar) Det är även möjligt att köpa till max 4 st gästband. Med gästband kan man besöka campingplatsen/stugan alla tre dagarna men ej övernatta. Campingband/gästband kan endast köpas av platsinnehavaren. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingen. OBS! Det är inte samma band som gäller på Extracampingen som på ordinarie camping.

Vilka åldersgränser gäller under Fryksdalsdansen?

Boka campingplats: 18 år (minst 1 person på platsen)
Boka stuga: 30 år (minst 1 person i stugan)

Kan man boka boende online till Fryksdalsdansen?

Ordinarie camping kan bokas online, minsta bokningsperiod är torsdag-söndag.

Stugor kan endast bokas via telefon/mejl, minsta bokningsperiod är torsdag-söndag. (OBS! åldersgräns 30 år för minst 1 person i stugan)

Extracampingen kan endast bokas via telefon/mejl, bokningsstart i maj. Valfritt antal nätter kan bokas.

 

Hur många får man bo i en stuga?

Vi har stugor med 2, 4 eller 6 bäddar. Antalet personer får inte överskrida antalet bäddar som finns i stugan. 

Det finns möjligt att köpa till max 4 st gästband/stuga. Med gästband kan man besöka stugan alla tre dagarna men ej övernatta. Gästband kan endast köpas av stuginnehavaren. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingen.

OBS! Det är inte samma band som gäller på extracampingen som på ordinarie camping.

Övrigt   

Hur kommer man in på campingområdet?

När man checkar in i stuga eller campingtomt får man 2 st passerkort som används för att öppna bommen in till campingområdet. Samma kort används för att öppna dörrarna i servicehusen samt för att aktivera varmvatten i duschen.

När man checkar ut återlämnar man korten. Om man har tappat bort kort är avgiften 50 kr / kort.

Hur långt är det in till Sunne Centrum?

Det är ungefär 1,5 km in till centrum av Sunne. 

Finns det hjärtstartare på anläggningen?

Ja, det finns hjärtstartare utplacerade i campingreceptionen, inne på Sunne Sommarland samt i baren på Sunne Krog och Bowling.

Hur gör jag om jag glömt kvar något efter vistelsen?

Vi ansvarar inte för kvarglömda saker men försöker hjälpa till för att sakerna ska hamna tillbaka hos rätt ägare. Hör av dig till oss snarast efter avresa om du glömt kvar något.
Avgift för ev. frakt betalas av gästen. Kvarglömda saker som ej efterfrågats skänks till välgörenhet eller kastas efter 3 veckor.


Ring 0565-167 70 eller mejla info@sunnecamping.se om du glömt något.