Camping

Information

Du bor nära till allt på Sunne Camping och Sommarland. Närheten till det stora utbudet av aktiviteter och till centrala Sunne gör att du bor i händelsernas centrum. Kabel-TV och trådlöst internet ingår (med reservation för eventuella driftstörningar). I Sunne finns det gott om utrymme för barn och vuxna att umgås, leka, koppla av och uppleva nya äventyr på en av Värmlands bästa campinganläggningar!


Alla platser på nedre campingen (1-184) samt vissa på övre campingen (347, 367, 420-459)  har EU-kontakt och kräver att du har en EU-kompatibel kontakt på din kabel (tre stift). Adaptrar finns att köpa i receptionen (reservation för slutsålt). Övriga platser har stickkontakt (2 stift).


Våra platser varierar i storlek, var noga med att välja en plats som passar din husvagn, husbil eller tält. Tänk på att husvagnen ska placeras så att draget på husvagnen är mot en väg. I vår onlinebokning anges platsens mått, är du osäker bara kontakta oss via info@sunnecamping.se  eller telefon på 0565-167 70.


Incheckning: från 15.00   Utcheckning: senast 12:00


Sunne Camping är en SCR-ansluten camping, vilket betyder att du som campande gäst ska ha appen  My Camping key nedladdad och med dig vid incheckning. Läs mer.

Under festivalen Fryksdalsdansen, torsdag-lördag vecka 30 varje år, gäller särskilda regler för campingområdet, läs mer under fliken Fryksdalsdansen.  Vi rekommenderar inte barnfamiljer att gästa oss under festivalhelgen.

Sjötomt

På dessa platser har ni en förstklassig utsikt över Fryken samt närhet till strand och lekplats. 
Plats: 168-178, 180-181, 183-184.

Lekparkstomt

För familjen är detta ett utmärkt alternativ med en plats precis vid lekplatsen. Här kan barnen leka sig trötta medan ni som förälder smidigt kan hålla ett extra öga från husvagnen. På en lekplatstomt har ni även nära till strand och bad samt till reception och sommarland.
Plats 1-24. 

Plats med direktkoppling till vatten

Här har ni lyxen med vatten i direkt anslutning på elstolpen. Mycket bekvämt!
Plats 94-117. 


Platser utan el

Självklart har vi även platser för dig som vill stå utan el. Perfekt för dig med husvagn eller husbil som känner att ni klarar er utan eller för dig som vill tälta i den fantastiska omgivningen det bjuds på. 
Plats 144-154, 155-157.


Husbilsvänliga platser

Hos oss hittar ni platser anpassade för er med husbil. Dessa ligger smidigt och lättåtkompligt placerade med närhet till reception och servicehus. 
Plats 34-36, 43-48, 53-57, 110-111, 116-117, 360-364 m.fl.

Servicehus

Vandra runt med vår VR-visning

VR-visning

Det finns två servicehus på campingen med TV, tvättmaskiner, duschar, toaletter och kök.
I köket finns tillgång till spis, ugn, mikrovågsugn samt diskmöjligheter. Vi tillämpar sopsortering.
Två återvinningsstationer finns på området.
Vi har även familjeduschar och toaletter i tillbyggnad på båda servicehusen.

Hos oss behöver du inga kontanter när du duschar eller ska använda tvättmaskin och torktumlare. 

Vi har plastkort som aktiveras vid ankomst. Kortet används som nyckel till områdets bommar samt till dörrarna i servicebyggnaderna.  Dessutom används kortet till dusch, tvätt och tork av kläder. 

Vid incheckning (eller vid bokning) betalar man en deposition på 50 kr/kort som återfås vid utcheckning. 
För att duscha, tvätta och torka kläder behöver man ladda på pengar på plastkortet. Dusch 5 kr/3 minuter, dusch i familjerum 10 kr/4 minuter, tvätt 40 kr, torktumlare 45 kr.
Vid utcheckning får man tillbaka kvarvarande pengar. För borttappat kort återbetalas ingen deposition eller ev. laddade duschpengar. 

Säsongscamping

Att säsongscampa handlar om så mycket mer än bara semester. Det handlar om en frihet att när som helst kunna njuta av ledigheten i Sagolika Sunne utan att behöva oroa sig för om det finns lediga platser eller inte.


På sommaren kan vi locka med ett stort utbud av aktiviteter på området. Du bor ett stenkast från Sunne sommarland och har  promenadavstånd till Sunne centrum med sina mysiga butiker.

Sommarsäsong

Sommarsäsongen 2019 sträcker sig från 2019-04-30 till 2019-09-15. 
I priset för platsen ingår WiFi och kabel TV.
SVT1, SVT2, TV4, TV 6, NRK 1, NRK 2,  NRK3, TV 2 Norge, Barnkanalen och Kunskapskanalen.


Vinteruppställning
Gäst som haft sommarsäsong och vill vara kvar ytterligare en säsong  har möjlighetan att boka vinteruppställning på sin plats. 


Förmåner

Som säsongscampare har du 10% rabatt på all mat under perioden 24 juni - 12 augusti. Erbjudandet gäller Kolsnäs Restaurang och Sunne Krog och Bowling.


Sunne sommarland
Om man köper säsongskort till Sunne Sommarland före 13 juni tjänar man 400 kr


Priser

En säsongsplats sommaren 2019 kostar mellan 13 000-29.000 kr exkl. ström.

För ytterligare information samt bokning kontaktar ni vår receptionsansvarige Sophie Linder på sophie.linder@sunnecamping.se

  


Ordnings- och trivselregler för säsongscamping

Fryksdalsdansen

25-26-27 juli 2019 


Fryksdalsdansen är Sunnes stora dans- och nöjesfestival som lockar ca 15.000 besökare. Här bjuds det på ett rikt smörgåsbord med de bästa dansbanden och populära artister samt trubadurer och diskotek. 
Läs mer: www.fryksdalsdansen.se

Dansen äger rum torsdag-lördag vecka 30 varje år.

När det gäller bokning av boende under Fryksdalsdansen gäller följande:

BOKNINGSSTART FÖR FRYKSDALSDANSEN 2019

Campingplatser: Bokningen för ordinarie camping öppnade under hösten 2018, bokning kan göras online eller via telefon/mejl.
Stugor
: Online-bokning av stugor ej möjlig. Bokning över disk, via mejl och telefon öppnades under hösten 2018.
Extracampingen
: Bokning via telefon eller mejl med start från maj 2019, online-bokning ej möjlig.
ALLA bokade campingplatser och stugor under Fryksdalsdansen ska vara betalda i förväg. Faktura skickas vid bokning. Anledningen är att incheckningen ska gå så smidigt som möjligt då det är många som checkar in den veckan.
 
ORDINARIE CAMPING:

Endast husvagnar och husbilar är tillåtna under Fryksdalsdansen. Det är förbud mot tält, bussar, kombicamp på ordinarie campingen denna period. Även förbud mot villavagnar och hästtransporter.

Minsta bokningsperiod är torsdag – söndag.
Åldersgräns 18 år.
Max 2 platser får bokas per person och endast 1 objekt/plats är tillåtet.

Campingavgiften avser max 5 personer/plats. Ni tilldelas campingband vid incheckning som alla på platsen måste bära under hela perioden för att vara behörig på campingområdet. Om ni är fler finns möjlighet att köpa ytterligare upp till 2 campingband för 300:-/st, oavsett antal nätter. Det är även möjligt att köpa till max 4 st gästband för 300:-/st. Med gästband kan man besöka campingplatsen alla dagarna men ej övernatta. Campingband/gästband kan endast köpas av platsinnehavaren. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingen. OBS! Det är inte samma band som gäller på ordinarie camping som på Extracampingen.

EXTRACAMPING:

En yta ovanför den ordinarie campingen öppnas upp vid behov.
Det är olika områden för tält, husvagn/husbil samt för bussar - uppge objekt vid bokning. (Villavagnar och hästtransporter är EJ tillåtna)
Här gäller valfritt antal dagar för bokning.
Åldersgräns 18 år.
Max 2 platser får bokas per person och endast 1 objekt/plats är tillåtet.

Campingavgiften avser max 5 personer/plats. Vid incheck tilldelas ni campingband som alla på platsen måste bära under hela perioden för att vara behörig på campingområdet. Om ni är fler finns möjlighet att köpa ytterligare upp till 2 campingband för 200:-/st, oavsett antal nätter. Det är även möjligt att köpa till max 4 st gästband för 200:-/st. Med gästband kan man besöka campingplatsen alla tre dagarna men ej övernatta. Campingband/gästband kan endast köpas av platsinnehavaren. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingen. OBS! Det är inte samma band som gäller på Extracampingen som på ordinarie camping.


STUGOR:

Åldersgräns är 30 år för den som bokar stugan.
Den som bokar måste även bo i stugan och ansvarar för övriga gäster i stugan. Legitimation kan krävas om det anses behövas.
Minsta bokningsperiod är torsdag-söndag.
Max 1 stuga per person får bokas.

Vid incheck tilldelas ni campingband som alla i stugan måste bära under hela perioden för att vara behörig på campingområdet. Har ni gäster som ska hälsa på men ej övernatta finns möjlighet att köpa gästband. Med gästband kan man besöka stugan och campingområdet alla tre dagarna men ej övernatta. Avgiften för gästband är 300:-/st och det är endast den som står som ansvarig för stugan som kan köpa gästbanden i receptionen. Personer utan band har inte behörighet att vistas på campingområdet. OBS! Det är inte samma band som gäller på ordinarie campingområde som på Extracampingen.
Faktura skickas vid bokning där även en stugdeposition tas ut i förväg. Denna fås åter vid utcheck om stugan lämnas i godkänt skick.